Om Greenhorns Café

cafeet
Greenhorns er et alternativt spisested i Oslo. Her blander vi matopplevelser med ny kunst og kultur. Formålet har hele tiden vært å skape helhetlige opplevelser for et større publikum.

Helt fra starten har man hele tiden forsøkt å fornye konseptet. Dette har gjort at stedet i dag har en rik og variert historie.

Grenseløs idealisme
Det var Jan Mathisen som startet Greenhorns i 1983. Han var en visjonær idealist som hadde store visjoner for hva caféen skulle bli. I det første årene fungerte stedet som et samlingspunkt for det alternative Oslo. Her kom alle som skilte seg litt ut fra mengden og søkte likesinnede mennesker.

Etter noen år ble fokuset flyttet i retning av moderne kunst og kultur. I 1990 presenterte Greenhorns en egen kunstutstilling. Dette ble starten på en årlig tradisjon der man hvert år gir en rekke nye kunstnere muligheten til å stille sine malerier.

Matrevolusjon
I noen år var Greenhorns stort sett et samlingssted for kunstinteresserte. Dette skulle endre seg når kokken Thor Flevold ble ansatt i 1995. Han hadde klare ambisjoner om å sette caféen på det gastronomiske bykartet. Kombinasjonen av kunst og god mat gjorde at stadig flere mennesker fattet interesse for spisestedet.

Greenhorns i dag
I dag fortsetter Greenhorns å tilby et rikt utvalg av kunst kombinert med kvalitetsmat. Dette gjør at caféen fortsetter å være et populært sted for byens befolkning. I de senere årene har man også hatt mer fokus på kontemporær musikk i ulike sjangere. Dette har resulterte i at en rekke kjente artister har spilt på Greenhorns.

Caféen fortsetter å være en viktig institusjon for Oslo. Fokuset på fornyelse gjør at man alltid har lykkes med å være relevant i forhold til kundenes forventninger. Dette håper vi også at vi skal lykkes med i fremtiden. Noen av tiltakene som skal gjennomføres i nær fremtid er matkurs for ansatte, renovasjon av lokalet og byggingen av en ny konsertscene. Med andre ord er ikke Greenhorns redd for å investere i fremtiden.

Om du aldri har vært på Greenhorns før så bør du helt klart ta turen. I disse dager har man nemlig satt sammen en egen meny for nye gjester. Her presenterer vi det beste av det beste innenfor norske råvarer. Dette gjør vi for å gi et bilde av hva spisestedet står for. I tillegg blir vi alltid glad for å kunne bidra med informasjon om fremtidige arrangementer hos oss.